Verkooptips

Opgeruimd staat netjes 
De eerste indruk krijg je maar een keer. Hier vormt de kijker al een mening over het huis. Dit begint dus al bij de voordeur. Veeg de stoep en zorg dat de tuin er netjes bij ligt. Niets is belangrijker dan dat uw huis netjes en opgeruimd wordt getoond tijdens een bezichtiging. Ga er van uit dat kijkers ook in kasten en andere opbergruimten zullen kijken. Hou het strak: verwijder prullaria (tijdelijk) uit uw woning en zorg voor opgeruimde kamers. Te veel persoonlijke spullen kan potentiële kopers afschrikken. Hier en daar een klein accent is leuk, maar probeer het zo rustig mogelijk te houden, zonder de prettige woonsfeer te verliezen. Het maakt uw huis ruimer en de kijkers kunnen zich beter voorstellen hoe het huis zou zijn met hun eigen spullen. Probeer geurtjes als tabaksrook, etensluchtjes, de geur van huisdieren en andere geurtjes zoveel mogelijk te verwijderen en zorg dat alles stof en vetvrij is. Gebruik een lekker geurend schoonmaakmiddel zodat alles fris ruikt.  
 
Huisdieren 
Mocht u huisdieren hebben, dan is het beter dat deze niet aanwezig zijn tijdens bezichtigingen en dat alle dierenaccessoires (zoals de kattenbak en voederbakjes) uit het zicht zijn. 
 
Schoon en fris 
Maak uw bedden op, zorg voor een leeg aanrecht en zorg dat uw badkamertegels blinken! Zet de ramen nog even open. Een schoon, fris huis wekt direct de indruk dat uw huis altijd netjes en met zorg is onderhouden. Kopers vinden dat vanzelfsprekend erg belangrijk: het verhoogt de waarde van uw woning. 
 
Kleine klusjes 
Soms zijn er van die kleine dingen in je huis die je zelf al niet eens meer ziet. Denk hierbij aan losse deurklinken, ontbrekende plinten, losse en kapotte drempels, loshangende kabels, een lamp die stuk is. Gooi even een kritische blik door uw woning en pak deze kleine klusjes aan. Het kan namelijk ervoor zorgen dat de kijker denkt dat er nog heel veel aan moet gebeuren terwijl het in een prima staat is. Maak een einde aan lekkende kranen, klemmende of piepende deuren en afbladderend behang voordat u kijkers ontvangt. Vindt u bepaalde mankementen te duur of tijdsintensief om te repareren? Bedenk dan dat potentiële kopers dat waarschijnlijk ook vinden... 
 
Bloemen en planten 
Dat kan écht het verschil maken! Houd uw huis verder rustig en licht en voeg een beetje kleur toe door een bos bloemen neer te zetten. Bijna iedereen is wel dol op bloemen en het staat bovendien fris. Mooie bloeiende planten in een pot bij de voordeur of in de tuin maakt ook zeker het verschil. 
 
Rust en ruimte 
Vermijd draaiende wasmachines of blaffende honden tijdens een bezichtiging. Zorg voor een vredige, rustige aanblik van uw woning. Overweeg bovendien om felle, scherpe kleuren te vervangen door aardetinten of een lichte afwerking. Zorg ook voor rust in de tuin: maai het gras, en hark uw tuin aan. Doe uw vitrage open voor extra lichtinval. 
 
Styling 
Heeft u een uitgesproken stijl van inrichten?  Het is verstandiger om uw woning tijdens de verkoop een gangbare, moderne uitstraling te geven. Uiteraard adviseer ik u daar graag bij.